top of page

tentang maukerja

Ditemuramah oleh

logo.jpg

Misi Ray untuk memastikan "everyone get the job" mendorong beliau untuk memuat naik ratusan videoberkaitan nasihat serta latihan di tempat kerja & berjaya mendapat tontonan & kepercayaan dari puluhan juta netizen.Sejumlah netizen juga sentiasa mencari Ray untuk berkongsi masalah yang dihadapi di tempat kerja. Ini membuka mata Ray bahawa banyak pencari kerja menghadapi masalah seperti, cara interview, isu dengan rakan sekerja, bos & lain-lain. Oleh sebab itu, Maukerja Academy  ditubuhkan.

sc video-01.jpg

Maukerja Academy

Maukerja Academy adalah satu inisiatif yang diambil setelah melihat rata rata jobseekers mengalami masalah untuk berunding dengan majikan demi kebaikan mereka sendiri. Data yang diperoleh menunjukkan bahawa 75% jobseekers mengakui selain skill perundingan yang tidak jelas, mereka tidak pasti apakah langkah terbaik untuk menyelesaikan sesuatu isu di tempat kerja. 

 

Dalam Maukerja Academy, setiap latihan serta e-book yang diberikan adalah daripada "real case" atau perkara sebenar terjadi di alam pekerjaan oleh para TRAINER kami. Oleh sebab itulah, kami YAKIN Maukerja Academy tidak akan menjadi satu syarikat latihan yang berkongsikan teori semata-mata, malah praktikaliti menjadi asas latihan kami!

profile picture-01.jpg
bottom of page