Tuntut

Ujian psikologi anda

 

Anda seorang yang berani untuk kongsikan idea anda. Tetapi, anda takut untuk mencuba. Jangan jadikan ini sebagai penghalang untuk terus maju! Adakah anda sudah bersedia untuk mengumpul peluru dan pergi ke medan perang untuk berjuang mendapatkan gaji yang lebih tinggi? Admin syorkan anda untuk KLIK SINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT

KUMPULAN A

Anda seorang yang berpendirian tegas! Anda akan memastikan bahawa semua yang anda lakukan dapat memenuhi standard dan kehendak. Anda mempunyai cita-cita yang tinggi, Admin sangat mengagumi orang seperti ini! Selain memilih masa yang sesuai untuk merunding gaji, apa yang lebih penting adalah kemahiran untuk berunding gaji! APA YANG PERLU ADA SEMASA NEGO GAJI

KUMPULAN B

Anda lebih cenderung untuk mengambil langkah satu per satu, anda sangat mementingkan pandangan orang lain dan mengambil berat tentang pandangan mereka. Anda juga tidak faham tentang kepentingan nego gaji. KLIK SINI UNTUK TAHU KEPENTINGAN NEGO GAJI

KUMPULAN C

Anda adalah orang yang mempunyai perancangan hidup dan keyakinan diri yang tinggi!  Tapi tak semua pekerjaan dapat berunding dengan Majikan atau HR dengan lancar, jadi anda akan pastikan untuk mempersiapkan diri untuk nego gaji, JOM TENGOK APA YANG ANDA PERLU BERSIAP SEDIA UNTUK NEGO GAJI.

KUMPULAN D

Anda pandai menjaga kata-kata dan perasaan, dan tahu bagaimana nak react dengan tepat dalam pelbagai situasi.  Admin menggalakkan anda untuk lakukan perkara ini! Sekiranya kemahiran dalam profesion  tidak bagus, BELAJAR! Rundingan gaji gagal? CARI MASALAH DAN JALAN PENYELESAIAN! Tetapi anda mungkin sedang alami MASALAH INI KAN?

KUMPULAN E

Anda perlu tegas, biasanya anda ini seorang yang takut untuk membuat pilihan! Admin sarankan anda untuk lebih percaya dan beri peluang kepada diri sendiri! Anda masih ragu-ragu merunding gaji dengan bos. Adakah ini betul-betul yang anda mahukan? Oleh itu, Admin syorkan, daripada anda terus ragu-ragu, lebih baik belajar kemahiran perundingan gaji dan meningkatkan diri! KLIK SINI dan lihat bagaimana Maukerja boleh bantu anda

KUMPULAN F

JANGAN RISAU, MAUKERJA ACADEMY ADA TEKNIK NEGO GAJI YANG BETUL!

 

Pernah Tak Alami Masalah macam ni

 
shutterstock_196378280

"Kawan-kawan gaji masyuk  tapi kenapa aku still sama?"

"Tak tahu bila waktu yang sesuai minta kenaikkan gaji "

"Pernah request naik gaji tapi kena reject"

"Berapa biasanya gaji bidang aku?"

APA YANG PERLU ANDA PREPARE

 

Kena Face-To-Face

Sediakan Peluru

Bertanya Soalan

Biar lebih, Jangan
kurang

1. Kena Face-To-Face

Nak runding gaji korang digalakkan untuk merunding secara bersemuka. Kalau melalui E-mel atau Whatsapp, mudah untuk majikan salah faham dengan niat korang untuk naik gaji. Bila nego gaji secara bersemuka, majikan akan faham tonasi dan body language korang, ini akan buatkan majikan lebih memahami niat korang nak naik gaji. Nak tahu lebih lanjut, sertai kelas online PERCUMA Teknik Nego Gaji

2. Sediakan Peluru

Sediakan bukti pencapaian korang semasa bekerja di syarikat tersebut. Majikan takkan ingat achievement korang, tetapi bila korang ada sediakan bukti yang kukuh, senang untuk majikan ingat effort dan hasil tersebut. Apa lagi yang perlu sediakan sebagai peluru korang? Join kelas online PERCUMA, En Ray Teng, CEO Maukerja akan bagitahu lebih lanjut

3. Bertanya soalan

Kena bertanya soalan semasa nego gaji dengan majikan korang. Supaya korang boleh tahu sama ada korang layak atau tak untuk dapat kenaikkan gaji.

4. Biar lebih, jangan kurang

Nilai expected salary tu perlu logik dan selaras dengan jawatan atau pekerjaan korang. Bukan letak secara suka hati. Guna teknik 3.0 yang akan dikongsikan di dalam kelas

5. Naikkan value anda (TIPS EXTRA)

Setiap orang ada value dalam diri masing-masing. Ceritakan value korang dalam syarikat tu, lagi tinggi value korang, lagi tinggi peluang gaji korang untuk naik.

Nak belajar teknik ni secara lebih mendalam?

 
Business Conversation

Kenapa nego gaji ni penting?

Gaji first job sangat penting untuk kita demand gaji lebih tinggi untuk next job

Supaya dapat gaji yang berbaloi dengan kerja yang korang lakukan

Korang berhak naik gaji! Tuntut hak korang!

Supaya masalah kewangan takkan jadi isu dalam hidup 

 

sERTAI KELAS

+ sesi pra-rekod online course oleh

CEO Maukerja sendiri!

+ Pelajari 4 Tips Nego Gaji daripada CEO!

+ Eksklusif Invitation Ke Facebook Group Private!

+ Pilihan sesi belajar yang fleksibel! Tidak terikat dengan satu waktu!

TIPS NEGO GAJI

Gradient Mearah (lighter)-01.jpg

Feedback Peserta

reviews-16.png
reviews-03.png
reviews-02.png
reviews-01.png
reviews-04.png
reviews-06.png
reviews-05.png
reviews-07.png
reviews-08.png
reviews-11.png
reviews-12.png
reviews-09.png
reviews-10.png

hubungi

Contact Number:  +603 22424822 / +603 22424922

Whatsapp Number:  +6018 9666610  

 

Advertising Questionsales@ajobthing.com

Other mattershello@ajobthing.com

Office address:  Agensi Pekerjaan Ajobthing Sdn Bhd

                           Wisma Uoa 221, Jalan Pinang, 

                           50450 Wilayah Persekutuan

                           Kuala Lumpur, Malaysia

SoCial media

  • Logo MK_putih(muka)-01
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok