Cara korang duduk akan tentukan korang jenis macam mana semasa interview

DUDUK JGN TAK DUDUK!-01.jpg
DUDUK JGN TAK DUDUK!-02.jpg
DUDUK JGN TAK DUDUK!-03.jpg
DUDUK JGN TAK DUDUK!-04.jpg
 

Cara A : Duduk menegak

DUDUK JGN TAK DUDUK!-01.jpg

Korang adalah seorang yang mempuyai keyakinan yang tinggi.  Korang sejenis yang pandai menyusun kerja & suka prepare awal awal.

Prinsip korang adalah "Biar lambat, asal siap!" Setiap perkara korang mesti akan buat seteliti mungkin.

Kalau korang ke interview, korang sejenis yang yang suka prepare awal awal. Tetapi, kalau interviewer tu tanya je pasal soalan sensitif, korang mungkin struggle nak jawab 

Atasi masalah ni dengan join kelas Percuma Teknik Interview kami! Dalam kelas ni, CEO Maukerja akan kongsikan macam mana nak jawab soalan soalan sensitif menggunakan teknik 3K!

 

Cara b : Menggenggam tangan

DUDUK JGN TAK DUDUK!-02.jpg

Korang adalah seorang pendengar yang setia.  Korang sejenis yang pandai menerima arahan.

Korang lebih selesa menjadi orang dibelakang tabir.

Tapi ini tak bermaksud yang korang tak perform masa kerja. Semasa interview, korang boleh jawab dengan tenang cuma korang akan kantoi masa nak tanya soalan. Sebabnya, korng taktau apa nak ditanya

Jangan risau, jom join kelas Percuma Teknik Interview kami! Dalam kelas ni, CEO Maukerja akan kongsikan macam mana nak tanya soalan yang tepat menggunakan teknik PingPong!

 

Cara C : Duduk bersilang

DUDUK JGN TAK DUDUK!-03.jpg

Korang adalah seorang yang kreatif.  Korang mampu menyelesaikan masalah mnggunakan cara diluar kotak. Semasa interview, korang jenis yang santai bila menjawab soalan. Korang pandai mengawal tekanan.

Untuk soalan soalan biasa, korang memang takde masalah nak jawab. Namun, korang mungkin tak selesa untuk menceritakan secara detail pengalaman semasa interview. 

Jangan takut, selesaikan masalah ni dengan join kelas Percuma Teknik Interview kami! Dalam kelas ni, CEO Maukerja akan kongsikan macam mana menggunakan teknik 3K dapat membantu korang menjawab soalan dengan padat!

 

Cara d : Duduk bersilang

Korang adalah sekuntum bunga.  Apa maksudnya? Korang seorang yang sopan dan ceria.
Korang suka persekitaran yang tenang tanpa masalah

 

Semasa interview, korang senang untuk mengambil hati HR dengan jawapan jawapan korang yang penuh ikhlas. Segala persoalan dapat dijawab dengan cakna namun korang menghadapi masalah apabila ditanya tentang "What is your weakness?"
Korang akan salah jawab dan akhirnya mungkin tak dapat kerja tu


Itu bukan pengakhirannya, masalah korang ni dapat diselesaikan dengan Teknik Sandwich! Korang boleh tau macam mana nak guna dengan join kelas Percuma Teknik Interview kami! Hanya PERCUMA kepada 100 orang terawal sahaja!

hubungi

Contact Number:  +603 22424822 / +603 22424922

Whatsapp Number:  +6018 9666610  

 

Advertising Questionsales@ajobthing.com

Other mattershello@ajobthing.com

Office address:  Agensi Pekerjaan Ajobthing Sdn Bhd

                           Wisma Uoa 221, Jalan Pinang, 

                           50450 Wilayah Persekutuan

                           Kuala Lumpur, Malaysia

SoCial media

  • Logo MK_putih(muka)-01
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok